Mag een makelaar van de NVM een belachelijk hoge prijs vragen voor een woning?

Mag een makelaar van de NVM een belachelijk hoge prijs vragen voor een woning?

Een verkopende partij bepaalt de vraagprijs voor de woning. Er zijn geen wettelijke regels voor een bepaalde prijs voor een woning. Wij leggen het hieronder uitgebreider aan u uit.

Verkopende partij bepaalt in overleg met makelaar een vraagprijs

Een verkoopmakelaar zal de verkopende partij een bepaalde vraagprijs adviseren. Een vraagprijs komt tot stand nadat een aantal zaken onderzocht zijn. Zo zal de verkoopmakelaar kijken naar vergelijkbare woningen die te koop staan. De omgeving wordt onderzocht, er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de toekomstplannen van de omgeving. Al deze zaken hebben invloed op de vraagprijs. Wanneer een verkopende partij een hogere prijs wil vragen dan het advies dat een makelaar geeft, dan mag dat.

Koper onderhandelt over de prijs, verkoper beslist

De verkopende partij kan elke prijs vragen voor de woning. Wanneer u geïnteresseerd bent in een woning, bepaalt u zelf welk bedrag u de woning waard vindt. Het doel van beide partijen is om tot een bedrag te komen waar beide partijen akkoord mee zijn. Tijdens de onderhandelingen wordt vanzelf duidelijk of het tot een deal komt of niet.

Laat u adviseren door onze makelaar

Een aankoopmakelaar helpt u tijdens de onderhandelingen, maar uiteindelijk bepaalt u zelf welk bedrag u wilt besteden aan de woning. Ditzelfde geldt voor de verkopende partij. Er zijn geen wettelijke regels omtrent een vraagprijs voor een woning. Heeft u hulp nodig van onze aankoop- of verkoopmakelaars? Schroom niet om contact met ons op te nemen!

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Leeuwarden?